Falska Autel-verktyg

Autelkopior har förekommit tidigare men något har hänt den senaste tiden då vi fått in fler rapporter från kunder som köpt Autel-verktyg, främst från utländska handelsplatser som drabbats av piratkopior. En och samma handelsplats där flera säljare och kinesiska företag annonserar kan sälja både äkta och falska Autel verktyg. Fräckt nog så kan påstår flera av säljarna att de bara säljer äkta Autel.

Det verkar röra sig om flera olika typer av kopior.


De sämsta är renodlade kopior där man kopierat Autels hårdvara och lagts in sin egna piratmjukvara i verktyget. Resultatet har varit ett verktyg som inte på något vis motsvarar Autels orginal.

De lite bättre kopiorna har en hårdvara som åtminstone kosmetiskt ser riktig ut men där man lagt in Autels mjukvara av äldre versionen (oftast från 2013) som inte går att uppdatera. Ni blir alltså fast med den versionen som kommer i verktyget, inga uppdateringar eller språkbyten kan göras.

Den tredje varianten är kanske inte kopia men istället så har kunden fått den kinesiska inhemska versionen av verktyget. Det rör sig visserligen inte om en regelrätt kopia men köparen går miste om mjukvaran för oss här i Europa och Norden.

Autel utvecklar och anpassar mjukvaran lokalt för varje marknad som verktyget skall säljas på, i den kinesiska versionerna finns det många extra kinesiska märken med men verktyget saknar stöd för exempelvis nyare Mercedes, Volvo, VW mm.

Så se upp för kopior, köp från en auktoriserad återförsäljare. Ni finner dom här:

http://www.autel.se/approved-dealers/

Prylteknik har dessutom prisgaranti mot alla svenska återförsäljare för att du som kund skall alltid få äkta produkter till det lägsta priset.